.

.

Songhe 4 Канали ЖИТО I2C Логика Ниво Конвертор Bi-Directional Модул 3.3 V до 5V Shifter за Arduino Зелена Одбор 10PCS

Songhe 4 Канали ЖИТО I2C Логика Ниво Конвертор Bi-Directional Модул 3.3 V до 5V Shifter за Arduino Зелена Одбор 10PCS

DEN 0.00

Износот
Во форма достапна за нарачката

Зелена табла е иста како и на blue board,само бојата не се исти.Се земе висок напон (5 V) и низок напон (3,3 V) за пример. 5 V поврзува со ХВ pin;3.3 V поврзува со ЏЕНИФЕР pin;Земјата од системот се поврзува со GND pin.На ниво конвертор е многу лесен за употреба, тоа треба да биде придвижуван од два напони извори (висок напон и ниски напон) дека вашиот систем е со користење на.Ако некогаш сте се обиделе да се поврзете 3.3 V уред до 5 V систем, знаеш што е предизвик што може да биде.bi-directional логика ниво конвертор е мал уред кој безбедно чекори долу 5 V сигнали да 3.3 V И чекори до 3.3 V до 5 V во исто време.Ова ниво конвертор исто така работи со 2.8 V и 1.8 V уреди.Она што навистина се издвојува оваа Логика ниво конвертор од нашите претходни верзии е дека ќе може успешно да ги поставите вашите високи и ниски напони и чекор нагоре и надолу помеѓу нив безбедно на истиот канал.Секое ниво конвертор има способност за конвертирање 4 игли на високо страна на 4 игли на ниско страна со два влезови и два излези предвидени за секоја страна.На ниво конвертор е многу лесен за употреба.Одборот треба да биде придвижуван од два напони извори (висок напон и ниски напон) дека вашиот систем е со користење на.Висок напон (5 V за пример) за ХВ' pin, низок напон (3.3 V на пример) за да НН", а земјата од системот на GND' pin.Димензии : 0.63 x 0.52" (16.05 x 13.33 mm).

Особините

Купувачите избираат и