.

.

Светот Оддалечиме CPL-CS-2P Compostable Ingeo Parfait Insert, 2 оз, за 9 оз. Ладна Чаша, да ги бришете (Пакување од 2000 година)

Светот Оддалечиме CPL-CS-2P Compostable Ingeo Parfait Insert, 2 оз, за 9 оз. Ладна Чаша, да ги бришете (Пакување од

DEN 3264.00

Износот
Во форма достапна за нарачката

Направени од Nature Works Ingeo compostable пластика, добиени од пченка одгледувани во САД.Погоден за храна до 120°F. Замрзнувач безбедно.Ѓубриво во 2-4 месеци во комерцијални компостирање постројка.Светот Оддалечиме' s мисија е да се обезбеди одржлив производи за подобар свет.На watchwords на одржливост - намалување, повторна употреба, рециклирање - директни ни кон нашата крајна цел на нула отпад економија.Во меѓувреме, во економијата кои не се произведуваат отпад, Светот Оддалечиме' s храна за еднократна употреба-услуга производи се дизајнирани да се трансформира отпад во здрава, новата почва преку компостирање.Оттука, нашите совети за потрошувачите е познато : "Намалување, повторна употреба, рециклирање." Мислам тешко пред купување на било за еднократна употреба за еднократна употреба производ, дури и compostable оние.При изборот на кој било производ прво да се разгледа како да се намали износот што ќе го купите и потоа размислете за тоа дали производот е нешто што може да се повторна употреба повторно и повторно.Конечно, размислете за тоа дали производот е нешто што може да се рециклира кога ќе се направи со неа.Ако после сите оние размислувања, сепак одлучите да купите за еднократна употреба за еднократна употреба на производот, ние ве охрабруваме да се избере за еднократна употреба за еднократна употреба производ, кој исто така е compostable.Луѓето мора да оди лесно на планетата.Човековата активност е веќе истегнување на границите на Земјата био-капацитет, со катастрофални ефекти.Ние може да избере нови начини да се живее.Светот Оддалечиме compostable производи се полесни влијание алтернативи на секојдневниот пластика и Styrofoam disposables.Тие користат помалку енергија и вода за производство, и предизвика помалку целокупното загадување од нафта-базирани производи.Тие доаѓаат од обновливите извори на енергија и отпадни материјали.Тие зачувување на биодиверзитетот и живеалишта.Листата на бенефиции е речиси бесконечен.Во прилог на обезбедување compostable производи, Светот Оддалечиме е преземање акција во други начини за подобар свет, како и.Ние се залагаме за фер работни практики во нашите производствени капацитети.Ние донира најмалку 25% од нашиот профит за добротворни цели.Инвестираме во народот проекти кои ги надомести сите јаглерод емитирана од енергијата што се троши во нашите операции.

Особините

Купувачите избираат и